sexta-feira, 16 de abril de 2010

desde el año 2000

Ascension (Ascensión), 2000
La quietut d’un paisatge submarí queda interrumpuda cuan un home de cop es llença totalmente vestit a l’aigua.



http://

Observance

Alguns crítics consideren aquesta obra una resposta als atemptats del 11 de setembre de 2001.
Un fluxe de gent s’acosta lentamente fins a nosaltres. Un a un es detenen a l’arribar al cap de la fila, emocionats. Les seves mirades es fixen en un objecte desconegut que queda just per sota de l’enquadrament i que, per tant , no ho podem veure.


Emergence
Inspirada en una obra de Masolino.
S'assembla a una pintura clàssica per l'enmarcament.
La narració es produeix en un moviment molt lent amb una resplendor d'un altre món.
L'argument suggereix històries bíbliques com la resurrecció de Crist o també associacions metafòriques ambigües: com per exemple, un home sorgint d'una font d'aigua que recorda el neixament.
Dos dones assegudes a ambdós llocs d’un pou de marbre a un petit jardí. Esperen pacientment en silenci y només de tant en tant reconeixen la seva mutua presència. El temps queda suspes i indeterminat. De cop y volta, la seva espera queda interrumpuda per una premonició.

http://


Catherine´s Room. Una vegada més, el misticisme. La peça està fragmentada en cinc escenes que representen lo quotidià de Catalina, inspirada en un retaule italià, cinc escenes de Santa Catalina de Siena, pintades per Andrea di Bartolo

The Tristan Project(2004)
.
Seqüències en vídeo per ser projectades com a teló de fons de la representació de l'òpera de Wagner Tristan i Isolda. Amb la seva càmera lenta, Viola interpreta amb un actor la metàfora que hi ha darrera de la història de Wagner, veient per exemple com el primer acte és un ritual de purificació on es personatges es despullen i es renten abans de llençar-se a l'aigua. Altres característiques de la obra de Viola són l'ús de l'aigua i del foc, també presents en aquesta obra. The Tristan Project va ser estrenada al Disney Hall de Los Angeles en tres nits diferents durant el 2004, una per cada acte.

- Nine Inch Nails Live: And All That Could Have Been. Viola col·labora amb Nine Inch Niles creant una espècie de tríptic per a la gira del grup. El tríptic tracta sobre l'aigua i està relacionat amb les cançons que s'anaven tocant als concerts

http://



The darker side of down
Estudi d’un vell abre a una montaña al nord de Los Ángeles grabat per una camara fixa durant varis dies. Es van editar les grabacions per crear un document condensat de filmació acelerada del pssatge interrumput del temps amb la fi de que no hi hagués cap moviment visible de llum o de ombra.

Ablutions (Abluciones) 2005
El rentat de les mans es una funció important de totes les cerimònies y el seu fi es la purificació. L’acció realentitzada d’una dona y un home rentant-se les mans sota un raig d’aigua es converteix en una preparació per la meditació.

Nenhum comentário:

Postar um comentário